Sovital brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 600 ml water
- 25 gr verse gist
- 500 gr Sovital
- 500 gr Camp Rémy (of Mistral)
- 30 gr broodverbeteraar
- Doe het water met de gist in de kom van de Kenwood.
- Stort de 2 soorten bloem op het water.
- Meng de bloem met het water met de kneedhaak gedurende 2 min.
- Voeg de broodverbeteraar toe en laat het deeg 11 min kneden.
- Vet een grote kom lichtjes in.
- Vorm een bal van het deeg en leg het deeg in de kom.
- Sluit de kom met een deksel of een handdoek.
- Laat het deeg 45 min rijzen.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
- Bol elke deegbal mooi op en vorm er 2 broden van.
- Bestuif de bodem van de broodbakbol/broodpan met wat bloem.
- Leg de broden in de broodbakbol/broodpan.
- Bestuif de broden lichtjes met wat roggebloem en sluit het deksel.
- Laat het deeg 25 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Laat het deeg nog 25 min rijzen.
- Snij de broden in met een lamé mesje.
- Schuif de broden met de deksels in de oven en laat ze 35 min bakken.
- Verwijder de deksels en laat de broden nog 8 - 10 min bakken tot de korst extra krokant is.
- Haal de broden uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster.
Bij deze bloem hoef je geen zout meer toe te voegen.
Gebruik je liever korrelgist? Gebruik dan 10 gr korrelgist ipv 25 gr verse gist.
Bij het bakken van brood in een broodbakbol/broodpan, krijgt je de brood voortdurend stoom waardoor je brood luchtiger en krokanter wordt.
Reacties