Lasagne van courgette

Foto Cathy Van de Moortele
De laatste courgetten zijn geplukt. Ik heb ze niet te groot laten worden, daar het al fin de saison is.
Deze lasagne is koolhydraatarm doordat we de lasagnebladeren niet gebruikt hebben maar vervangen hebben door dunne plakken courgette. Heerlijk!

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr bolognaisesaus
  • 55 gr margarine
  • 55 gr vloeiende bloem
  • 400 ml melk
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 jonge courgette, in dunne plakken geschaafd
  • 50 gr Emmenthaler, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verwarm de bolognaisesaus op een laag vuurtje.
  • Laat in een steelpan de margarine smelten en roer er de bloem onder.
  • Laat de bloem even "meebakken" tot je een mooie, geurige roux bekomt.
  • Voeg de melk geleidelijk aan toe en roer tot een gladde, witte saus.
  • Zet de pan van het vuur en klop de eierdooier door de saus.
  • Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat en zet de saus op een laag vuurtje.
  • Zet een kleine, vierkante ovenschotel klaar.
  • Doe een klein beetje van de bolognaisesaus op de bodem van de schotel.
  • Leg 4 plakken courgette op de bodem. Ze mogen elkaar een beetje overlappen.
  • Verdeel wat bolognaisesaus over de courgetten en schep daarop wat witte saus.
  • Bedenk opnieuw met courgette, bolognaisesaus en witte saus.
  • Verspreid de helft van de kaas over de witte saus.
  • Dek af met de laatste plakken courgette, bolognaisesaus en witte saus.
  • Strooi de rest van de kaas over de witte saus.
  • Zet de lasagne 30 min in de oven.
  • Laat de lasagne 10 min staan, zodat hij wat kan opstijven voor je hem aansnijdt.
TIP:

Ik maak altijd grote hoeveelheden bolognaisesaus en vries ze dan in, in porties van 400 gr. Ik gebruik hiervoor ronde, plastic, herbruikbare potten die ik bij AVA koop.
Je kan de lasagne op voorhand klaar maken en in de koelkast zetten tot gebruik. Laat de lasagne dan 1u in de oven staan.

Reacties