Geroosterde butternut
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb een tweede lading moeten maken, want ik had er al zoveel van gesnoept, dat er niets meer overbleef voor mijn lunch.
Wat hebben we nodig:
- 1 butternut, geschild en van de pitten ontdaan
- olie
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een grote ovenschaal klaar.
- Snij gelijke blokjes van de butternut.
- Meng de blokjes pompoen met een scheutje olie.
- Kruid met peper en zout.
- Gebruik je handen om de pompoenstukjes te mengen, zodat ze allemaal een laagje olie en kruiden hebben.
- Verdeel de pompoenblokjes in 1 laag in de ovenschaal. Verdeel de pompoen over 2 schalen als je ze niet in 1 laag kan leggen.
- Rooster de pompoenblokjes 25 - 30 min of tot ze een mooi kleurtje gekregen hebben en ze krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant zijn.
Foto Cathy Van de Moortele |
Voeg wat fijngesneden rozemarijn toe.
Je kan de pompoenblokjes ook kruiden met een snuifje kaneel of nootmuskaat.
Lekker met gebakken geitenkaas in spek en gepocheerd eitje.
Reacties