Geroosterde butternut

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk toch, wanneer de pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn. Een van onze favoriete soorten, is de butternut. De pompoen heeft een ronde basis en een slankere hals, een beetje zoals een fles. Je kan er superlekkere soep van maken, maar deze keer heb ik gekozen om de pompoen in blokjes te snijden en die blokjes te roosteren in de oven.
Ik heb een tweede lading moeten maken, want ik had er al zoveel van gesnoept, dat er niets meer overbleef voor mijn lunch.

Wat hebben we nodig:
  • 1 butternut, geschild en van de pitten ontdaan
  • olie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Zet een grote ovenschaal klaar.
  • Snij gelijke blokjes van de butternut.
  • Meng de blokjes pompoen met een scheutje olie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Gebruik je handen om de pompoenstukjes te mengen, zodat ze allemaal een laagje olie en kruiden hebben.
  • Verdeel de pompoenblokjes in 1 laag in de ovenschaal. Verdeel de pompoen over 2 schalen als je ze niet in 1 laag kan leggen. 
  • Foto Cathy Van de Moortele
  • Rooster de pompoenblokjes 25 - 30 min of tot ze een mooi kleurtje gekregen hebben en ze krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant zijn.
TIP:

Voeg wat fijngesneden rozemarijn toe.
Je kan de pompoenblokjes ook kruiden met een snuifje kaneel of nootmuskaat.
Lekker met gebakken geitenkaas in spek en gepocheerd eitje.

Reacties