Winterkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is een heel fijne manier om koekjes als geschenk te geven. Jij bakt de koekjes namelijk niet zelf! Je geeft de droge ingrediënten als geschenk in een bokaal en de gelukkige mengt thuis deze ingrediënten met boter en ei terwijl de oven voorverwarmt. Leuk om te zien, fijn om te geven en lekker om op te eten.

Wat hebben we nodig:
  • 80 gr patisseriebloem
  • 40 gr havermout
  • 60 gr patisseriebloem
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • 3 gr zout
  • 75 gr donkerbruine suiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 gr gedroogde veenbesjes of physaliskers of rozijntjes of gehakte vijgen
  • 90 gr chocolate chips
  • 55 gr pecannoten, gehakt
  • 115 gr boter
  • 1 ei
Hoe gaan we te werk:
  • Vul een bokaal van 1l met deze ingrediënten, in de volgorde zoals ze weergegeven zijn. De laatste twee ingrediënten voeg je niet toe. Dat is wat achteraf pas toegevoegd wordt.
  • Maak een label waarop je het recept schrijft:
Winterkoekjes
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix de boter met het ei tot een romig geheel.
  • Giet de bokaal leeg in de kom en meng alle ingrediënten met een lepel.
  • Schep hoopjes beslag op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min.
  • Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voor je ze overbrengt op taartroosters om helemaal af te koelen.
TIP:

Werk met 2 bakplaten, zodat je geen deeg schept op hete platen. Doe je dat wel, dan zullen de koekjes teveel uitlopen.

Reacties