Winterkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 80 gr patisseriebloem
- 40 gr havermout
- 60 gr patisseriebloem
- 2 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr zout
- 75 gr donkerbruine suiker
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 gr gedroogde veenbesjes of physaliskers of rozijntjes of gehakte vijgen
- 90 gr chocolate chips
- 55 gr pecannoten, gehakt
- 115 gr boter
- 1 ei
- Vul een bokaal van 1l met deze ingrediënten, in de volgorde zoals ze weergegeven zijn. De laatste twee ingrediënten voeg je niet toe. Dat is wat achteraf pas toegevoegd wordt.
- Maak een label waarop je het recept schrijft:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de boter met het ei tot een romig geheel.
- Giet de bokaal leeg in de kom en meng alle ingrediënten met een lepel.
- Schep hoopjes beslag op de bakplaat.
- Bak de koekjes 8 - 10 min.
- Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voor je ze overbrengt op taartroosters om helemaal af te koelen.
Werk met 2 bakplaten, zodat je geen deeg schept op hete platen. Doe je dat wel, dan zullen de koekjes teveel uitlopen.
Reacties