Kip in honing mosterdsausje


Altijd lekker, altijd mals. Marineer de kipfilets daags voordien en laat ze de hele nacht trekken in de koelkast. Serveer met rijst en gebakken ananas.

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr vetstof, gesmolten
  • 80 ml honing, vloeibaar
  • 60 ml mosterd
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • snuifje cayennepeper
  • 4 kipfilets zonder vel
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de vetstof met de honing, mosterd en kruiden. 
  • Giet de marinade over de kipfilets en masseer ze in het vlees. 
  • Dek de ovenschaal met de kip af en zet ze in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de kip 10 min.
  • Verwijder de folie en bak de kip tot ze gaar is (hangt af van de dikte van de filets).
TIP:

Dik de saus in op het vuur en serveer ze bij de kip.

Reacties