Mac & Cheese in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr penne
- 60 gr vetstof
- 60 gr (vloeiende)bloem
- 850 ml melk
- 1/2 koffielepel paprikapoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 150 gr Emmenthaler, geraspt
- peper en zout
- 1 ei
- 50 gr Emmenthaler, geraspt
- 60 gr panko
- 40 gr vetstof, gesmolten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. Er moet nog beet aan zijn, want de pasta zal nog verder garen in de saus in de oven.
- Smelt de vetstof in een pot en roer ze samen met de bloem tot een roux.
- Voeg de melk geleidelijk aan toe en roer goed tot een gebonden saus.
- Kruid met paprikapoeder en mosterd.
- Roer 150 gr kaas door de saus.
- Kruid af met peper en zout.
- Klop een ei los in een kommetje. Voeg 1 eetlepel warme saus toe en klop goed op, zodat het ei gewend raakt aan de warmere temperatuur. Voeg het ei toe aan de saus en klop goed met de garde zodat het ei meteen opgenomen wordt door de saus en niet stolt.
- Giet de pasta af en roer hem door de saus.
- Stort het geheel in een lichtjes ingeoliede ovenschotel.
- Strooi de rest van de kaas over de pasta.
- Meng de panko met de gesmolten vetstof en verdeel deze over het pastagerecht.
- Schuif de Mac & Cheese 30 min in de oven.
Panko is Japans broodkruim. De structuur is grof in tegenstelling met gewoon paneermeel. Dit zorgt voor een extra krokant korstje. Heb je geen panko, gebruik dan verkruimelde croûtons of oud brood.
Serveer een groene salade bij dit ovengerecht.
Reacties