Vulling voor kerstbûche
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr bloemsuiker, gezeefd
- 1 koffielepel vanille extract
- 125 ml slagroom
- 1 recept biscuit voor kerstbûche
- 4 eetlepels frambozenconfituur
- 1 eetlepel water
- Klop de mascarpone met de bloemsuiker en de vanille mooi los met de draadklopper van de Kenwood.
- Voeg de slagroom geleidelijk aan toe en klop op tot de gewenste dikte. De vulling mag niet te vast zijn, maar ook niet te lopend. Je wil namelijk wel dat ze goed opstijft en niet uit je bûche loopt.
- Zet de vulling koel weg tot gebruik.
- Bak de biscuit, stort hem op een handdoek die je bestoven hebt met bloemsuiker. Laat de biscuit een beetje afkoelen en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit op met de handdoek en laat hem zo afkoelen.
- Meng de confituur met het water. Leg een patisserieborsteltje klaar.
- Ontrol de biscuit en besmeer 1 kant met de confituur.
- Verdeel de vulling over de biscuit (laat de randjes vrij) en strijk die glad met een paletmes.
- Rol de biscuit strak op (gebruik hiervoor de handdoek opnieuw). Snij 1 zijkant schuin af, zodat je een stronkje bekomt.
- Maak chocoladeboterroom en besmeer hier de bûche mee. Zet het stronkje vast op de bûche met extra boterroom en besmeer ook het stronkje.
- Werk af met gezeefde bloemsuiker of pure cacao.
Je kan ook wat frambozenlikeur toevoegen aan de vulling en aan de confituur.
De chocoladeboterroom maak je door 250 gr echte boter (op kamertemperatuur) te mengen met 250 gr bloemsuiker (gezeefd). Smelt 75 gr fondant chocolade (BLOC) en roer die door de boterroom.
Reacties