Tagliatelli met broccoli
Omdat een gerecht niet altijd vlees moet bevatten... Dit pastagerecht smaakt heerlijk en is nog gezond voor je ook!
Wat hebben we nodig:
Als je tijd hebt om verse tagliatelli te maken, doe dat dan zeker.
Wat hebben we nodig:
- 120 ml olie
- 3 tenen look, in fijne plakjes gesneden
- 1/2 koffielepel sambal oelek
- zeste en sap van 1 citroen
- 250 gr tagliatelli
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 potje basilicum
- peper en zout
- 150 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
- Doe de olie in een steelpannetje en voeg de look toe. Verwarm de olie langzaam tot hij heet is, maar hij mag niet gaan roken.
- Doe de sambal bij de olie. Neem de pan van het vuur.
- Voeg de citroenzeste toe en laat de olie 10 min trekken.
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water en giet af.
- Kook de broccoliroosjes in ruim, gezouten water beetgaar en giet af.
- Meng de broccoli met de pasta, olie, citroensap.
- Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze over het pastagerecht.
- Kruid af met peper en zout.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaas.
Als je tijd hebt om verse tagliatelli te maken, doe dat dan zeker.
Reacties