Tagliatelli met broccoli

Omdat een gerecht niet altijd vlees moet bevatten... Dit pastagerecht smaakt heerlijk en is nog gezond voor je ook!

Wat hebben we nodig:
  • 120 ml olie
  • 3 tenen look, in fijne plakjes gesneden
  • 1/2 koffielepel sambal oelek
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 250 gr tagliatelli
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 potje basilicum
  • peper en zout
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de olie in een steelpannetje en voeg de look toe. Verwarm de olie langzaam tot hij heet is, maar hij mag niet gaan roken.
  • Doe de sambal bij de olie. Neem de pan van het vuur.
  • Voeg de citroenzeste toe en laat de olie 10 min trekken.
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water en giet af.
  • Kook de broccoliroosjes in ruim, gezouten water beetgaar en giet af. 
  • Meng de broccoli met de pasta, olie, citroensap.
  • Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze over het pastagerecht.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaas.
TIP:

Als je tijd hebt om verse tagliatelli te maken, doe dat dan zeker.

Reacties