Knapperige oesterzwammen

Foto Lana Joos
Ik koop ze wel vaker, deze grote champignons met hun vlezige structuur. Wist je dat je ze ook kon frituren? Een bijzonder apritiefhapje!

Wat hebben we nodig:

  • 2 bakjes oesterzwammen, van de stelen ontdaan
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 150 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • snuifje zout
  • chilivlokjes naar smaak

Hoe gaan we te werk:

  • Snij grotere champignons in beetklare stukken.
  • Wentel de zwammen in het eiwit en daarna door een mengsel van bloem en maïzena gekruid met zout en chili.
  • Frituur de zwammen in deeltjes op 180°C.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met chilisaus.

TIP:

Doe niet teveel hapjes tegelijk in de frituurpan, anders zullen ze niet mooi kleuren en veel te vettig worden.

Reacties