Rijst pilav

Foto Lana Joos
Helemaal niet moeilijk om te maken, maar toch heel smaakvol. Door de vermicelli kort te bakken, geef je extra smaak aan de pilav.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 bouillonblokje
  • 475 ml water, heet
  • 55 gr boter
  • 80 gr vermicelli
  • 185 gr langkorrelrijst
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verkruimel het bouillonblokje in het hete water en roer tot het opgelost is.
  • Laat de boter smelten in een pan. Bak de vermicelli kort, tot die goudbruin is. 
  • Giet de bouillon bij de vermicelli en voeg de rijst toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Breng de pilav aan de kook. Dek de rijst af en zet het vuur zachter. 
  • Laat de rijst garen. 
  • De pilav is klaar wanneer het water volledig geabsorbeerd is.
TIP:

Je kan de vermicelli na het bakken uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Voeg de vermicelli weer toe aan de rijst wanneer de rijst gaar is. Zo is de vermicelli nog lekker krokant.
Voeg ook eens wat getoaste pijnboompitjes toe net voor het serveren.

Reacties