Croque prei champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Nog even een weekendje Renesse geboekt alvorens de feestdagen er aan komen. Het is voor ons een fijne plaats om even uit te waaien, wat kerstshopping te doen en te genieten van elkaar. Het is niet zo heel ver weg, op Schouwen-Duiveland, maar toch is het ver genoeg om even alles van je af te schudden en de batterijtjes op te laden. Uiteraard gaan we daar altijd een paar keer uit eten. Tijdens een koffiepauze met gebak, viel mijn oog op de menukaart en in het bijzonder dit broodje prei champignons. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt.

Wat hebben we nodig:

  • 6 sneden tijgerbrood
  • 3 grote plakken ham
  • 3 plakken jonge kaas
  • vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1/2 bakje Parijse champignons, in plakjes gesneden
  • peper en zout

Hoe gaan we te werk:

  • Leg 3 sneden brood voor je en beleg ze met ham en kaas. Vouw de overhangende delen ham weer over de kaas.
  • Verwarm het grilltoestel.
  • Verwarm wat vetstof in een pan en fruit de ui even aan met de prei en de champignons.
  • Verdeel dit mengsel over de ham/kaas en kruid met peper en zout.
  • Dek af met de 3 resterende sneden brood.
  • Toast deze croques tot de kaas gesmolten is.
  • Snij de croques diagonaal door en serveer ze met een kommetje verse tomatensoep.

TIP:

Je kan ook bruin brood gebruiken ipv tijgerbrood.

Reacties