Spaghetti alla puttanesca
Foto Cathy Van de Moortele |
Niet zo vaak terug te vinden op de menukaarten, alhoewel dit gerecht toch echt smakelijk is. Ook voor de niet-liefhebbers van ansjovis, is dit het uitproberen waard. De ansjovisjes smelten weg in de saus en geven dit gerecht zijn unieke smaak. De ingrediënten kan je gewoon in je voorraadkast houden, voor dat moment waarop je echt niet weet wat je moet klaarmaken.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta voor 2 personen
- olie
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 6 ansjovisjes uit blik, op olie, fijngesneden
- 150 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 blik tomatenblokjes of 500 gr gekonfijte kerstomaatjes
- peper
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de pasta al dente, in ruim, gezouten water.
- Verhit een pan met enkele lepels olie.
- Laat de look zachtjes fruiten en voeg de ansjovis, olijven en kappertjes toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus goed warm worden.
- Kruid met peper en strooi de peterselie over de saus.
- Giet de pasta af en roer hem door de saus.
Hou altijd wat kookvocht van de pasta apart. Met dit kookvocht kan je de saus binden en wordt het makkelijker om de pasta te mengen met de saus.
Je hebt geen zout nodig in dit gerecht, omdat de ansjovisjes al gezouten zijn.
Koop meteen plakjes zwarte olijven, dat zorgt ervoor dat dit gerecht nog sneller op tafel staat.
Reacties