Sagnarelli met pancetta in kaassaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- sagnarelli
- 125 gr pancetta, in blokjes gesneden
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- bechamelsaus van 25 gr vetstof, 25 gr bloem en 250 ml melk
- 50 ml room
- verse basilicum, in reepjes gesneden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- truffelolie
- Kook de sagnarelli gaar in ruim, gezouten water.
- Zet ondertussen een grote pan op het vuur en bak de pancetta zachtjes bruin.
- Voeg de look toe en laat die even zijn smaak afgeven.
- Giet de pasta af en voeg hem toe aan het spek, samen met een beetje kookvocht.
- Voeg de bechamelsaus en de room toe en werk af met basilicumreepjes.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg zoveel kaas toe als je zelf lekker vindt.
- Druppel net voor het serveren wat truffelolie over je gerecht en versier met extra basilicum.
Gebruik geen light room in dit gerecht. Je wil een rijke, volle smaak voor dit kommetje comfortfood.
Heb je geen sagnarelli of zie je het niet zitten om zelf pasta te maken? Kies dan voor tagliatelli.
Reacties