Gerookte en gezoete notenmix

Foto Eva Joos
Ik koop graag noten, zaden en bessen. Niet alleen omdat ze gezond voor ons zijn, maar gewoon omdat ze zo lekker en veelzijdig zijn. Een handje noten elke dag is voor het hart. Ik neem ze graag mee als snack naar het werk of gebruik ze in gebak en desserts. Deze notenmix is zowel hartig als zoet, een unieke maar smakelijke combinatie. Leuk om als cadeautje te geven in deze feestperiode.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eiwit
  • 850 gr droog getoaste hazelnoten, pecannoten, cashewnoten, amandels,...
  • 60 gr donkerbruine suiker
  • 2 koffielepels gerookt paprikapoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel vers gesnipperde rozemarijn
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit schuimig in een grote kom. Voeg de noten toe en meng goed door elkaar.
  • Strooi de suiker, het paprikapoeder, zout, rozemarijn en kaneel over de noten en meng nogmaals.
  • Strooi de noten met de kruiden op de bakplaat en rooster ze 25 - 30 min. Schud de noten regelmatig eens op.
  • Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen op een andere bakplaat.
  • Bewaar de noten in een afgesloten doos.
TIP:

Leuk als cadeautje in een mooi zakje van weekendbakery.com
Gebruik de noten die jij lekker vindt.

Reacties