Gerookte en gezoete notenmix
Foto Eva Joos |
Wat hebben we nodig:
- 1 eiwit
- 850 gr droog getoaste hazelnoten, pecannoten, cashewnoten, amandels,...
- 60 gr donkerbruine suiker
- 2 koffielepels gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel zout
- 1 koffielepel vers gesnipperde rozemarijn
- snuifje kaneel
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit schuimig in een grote kom. Voeg de noten toe en meng goed door elkaar.
- Strooi de suiker, het paprikapoeder, zout, rozemarijn en kaneel over de noten en meng nogmaals.
- Strooi de noten met de kruiden op de bakplaat en rooster ze 25 - 30 min. Schud de noten regelmatig eens op.
- Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen op een andere bakplaat.
- Bewaar de noten in een afgesloten doos.
Leuk als cadeautje in een mooi zakje van weekendbakery.com
Gebruik de noten die jij lekker vindt.
Reacties