Kaastortellini met zalm en pesto

Foto Cathy Van de Moortele
Je kan ze uiteraard gewoon kopen in de koelsectie van de supermarkt en ze zijn ook wel lekker, maar... ja, je hoort me weer: ik maak liefst zelf mijn tortellini. Ik hou graag de touwtjes in handen om zelf te bepalen wat er in mijn pastagerechten gaat. Laten we er van uitgaan dat dit een makkelijk recept is en dat je gewoon tortellini meebrengt uit de supermarkt! En de rest: maak je gewoon wel zelf. Voor wie toch graag zijn eigen tortellini maakt: dit is mijn recept.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 stuk verse zalm
  • groentenbouillon, heet
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels verse pesto
  • 1 handvol diepvrieserwtjes
  • 1 verpakking kaastortellini, beetgaar gekookt
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een grote pan.
  • Fruit de ui glazig en voeg de plakjes champignon toe. Laat ze meebakken.
  • Laat de zalm pocheren in de groentenbouillon.
  • Voeg de room toe aan de champignons en roer er de pesto onder.
  • Verdeel de zalm in stukken (niet te klein maken) en roer hem voorzichtig door de saus, samen met de erwtjes.
  • Schep de tortellini bij de saus en meng alles onder elkaar.
TIP:

Hou altijd een beetje pastakookvocht over als je pasta maakt. Dit vocht is ideaal om je sauzen wat in te dikken (door de koolhydraten van de pasta in het water) en om de saus beter te kunnen mengen met de pasta.
Diepvrieserwtjes moet je standaard in voorraad hebben. Ze hoeven niet gekookt te worden. Het volstaat om ze door je warme gerecht te mengen.

Reacties