Kaastortellini met zalm en pesto
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 stuk verse zalm
- groentenbouillon, heet
- 200 ml room
- 2 eetlepels verse pesto
- 1 handvol diepvrieserwtjes
- 1 verpakking kaastortellini, beetgaar gekookt
- Verhit wat olie in een grote pan.
- Fruit de ui glazig en voeg de plakjes champignon toe. Laat ze meebakken.
- Laat de zalm pocheren in de groentenbouillon.
- Voeg de room toe aan de champignons en roer er de pesto onder.
- Verdeel de zalm in stukken (niet te klein maken) en roer hem voorzichtig door de saus, samen met de erwtjes.
- Schep de tortellini bij de saus en meng alles onder elkaar.
Hou altijd een beetje pastakookvocht over als je pasta maakt. Dit vocht is ideaal om je sauzen wat in te dikken (door de koolhydraten van de pasta in het water) en om de saus beter te kunnen mengen met de pasta.
Diepvrieserwtjes moet je standaard in voorraad hebben. Ze hoeven niet gekookt te worden. Het volstaat om ze door je warme gerecht te mengen.
Reacties