Sagnarelli in saffraansaus met broccoliroosjes

Foto Cathy Van de Moortele
Uit eten gaan betekent vaak ook inspiratie opdoen. Net als voor dit pastagerecht met saffraansaus. Ik kreeg er nog scampi's en venusschelpjes bij, maar op zich is het ook al een mooi gerecht!

Wat hebben we nodig:
  • 1 broccoli, in roosjes verdeeld
  • verse sagnarelli van 2 eieren en 200 gr pastabloem, gekleurd met saffraan
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele saffraandraadjes
  • 200 ml volle room
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • enkele druppels citroensap
  • enkele druppels vanille essence
  • handvol Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • zeste van 1/4 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de broccoliroosjes gaar.
  • Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook. Kook de sagnarelli beetgaar.
  • Laat de vetstof smelten in een pan. Fruit het sjalotje glazig en voeg de saffraan toe.
  • Giet de room bij de boter en kruid met peper en zout.
  • Laat de saus lichtjes indikken op een medium vuur.
  • Voeg het citroensap en de vanille toe en een scheutje van het pastakookwater. 
  • Voeg de uitgelekte pasta en de broccoli toe.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de saus en de helft van de peterselie.
  • Werk af met citroenzeste, resterende peterselie en extra kaas.
TIP:

In Noordafrikaanse landen wordt vaak saffraan aangeboden aan belachelijk goedkope prijzen. Saffraan is duur, ook in die landen. Wat je dan krijgt, is geen echte saffraan. Je kan er wel je sauzen en pasta kleur mee geven, maar meer is het niet. Betaal er dan zeker niet te veel geld voor.
Sagnarelli zijn rechthoekige lapjes pastadeeg, met een gekarteld randje. Ik maak ze met een speciaal pastawieltje, dat ik kocht bij Weekend Bakery.

Reacties