Chocolate chip cookies van het jaar
Je kan nooit genoeg recepten hebben voor koekjes. Wat betreft chocolate chip cookies? Die moet je absoluut veel vaker bakken, je zal er zo'n plezier van hebben. Zelf controle hebben over wat er in je koekje gaat en hoe het zal smaken, brengt je zoveel meer voldoening dan een pak uit de winkel open te trekken en allemaal gelijkvormige, bandwerkkoekjes op een bordje te leggen.
Je kan nu al veel makkelijker aan chocolate chips geraken dan vroeger. De meeste supermarkten verkopen ze (de ene zijn al wat groter dan de andere) en je kan ze bijvoorbeeld ook bij Aveve halen. Ik had hier nog toevallig een pak Amerikaanse Hershey's chocolate chips liggen. Ook al hebben ze in Amerika niet bepaald de beste chocolade, deze chocolate chips komen vast en zeker tot hun recht in deze yummy cookies! Ik zag ze trouwens ook al in de Amerikaanse sectie van Delhaize, mocht je daar graag je boodschappen doen.
De gebruinde boter geeft deze koekjes extra veel smaak. Wees gerust dat je kandidaten genoeg zal hebben om de deegkom uit te likken.
Wat hebben we nodig:
Bewaar de koekjes in een hermetisch afgesloten doos.
Toch geen chocolate chips gevonden? Neem dan BLOC chocolade van Callebaut en hak die in kleine stukjes.
Je kan nu al veel makkelijker aan chocolate chips geraken dan vroeger. De meeste supermarkten verkopen ze (de ene zijn al wat groter dan de andere) en je kan ze bijvoorbeeld ook bij Aveve halen. Ik had hier nog toevallig een pak Amerikaanse Hershey's chocolate chips liggen. Ook al hebben ze in Amerika niet bepaald de beste chocolade, deze chocolate chips komen vast en zeker tot hun recht in deze yummy cookies! Ik zag ze trouwens ook al in de Amerikaanse sectie van Delhaize, mocht je daar graag je boodschappen doen.
De gebruinde boter geeft deze koekjes extra veel smaak. Wees gerust dat je kandidaten genoeg zal hebben om de deegkom uit te likken.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boter, ongezouten
- 1 ijsblokje
- 300 gr patisseriebloem
- 3/4 koffielepel natriumbicarbonaat
- 1 koffielepel zout
- 160 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 koffielepels vanille extract
- 140 gr donkerbruine suiker
- 225 gr chocolate chips
- grof zeezout voor decoratie
- Laat de boter smelten in een steelpan tot ze bruin wordt en de geur van hazelnoten krijgt. Neem de pan van het vuur en schud de pan nog een beetje heen en weer tot de boter mooi gebruind is. Breng de boter over in een andere (vuurvaste) kom. Klop het ijsblokje door de boter en zet de boter in de koelkast om af te koelen. Klop af en toe.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout in een kom.
- Mix de kristalsuiker met de eieren en de vanille in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper. Het mengsel moet dik en zachtgeel worden.
- Voeg de afgekoelde boter en de bruine suiker toe aan het eiermengsel. Meng alles samen met de draadklopper.
- Voeg de bloem toe en meng kort met de K-klopper. Er mag nog wat bloem te zien zijn.
- Roer de chocolate chips door het deeg en meng nogmaals kort met de K-klopper.
- Breng het deeg over in een kom, dek die af en zet die zeker 8u weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep hoopjes deeg (3 eetlepels deeg per koekje) op het bakpapier. De koekjes zullen zeker uitspreiden, dus laat voldoende plaats tussen.
- Bak de koekjes 13 - 16 min.
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de koekjes meteen lichtjes met extra zout. Duw het zout een beetje in de nog warme koekjes en laat ze 2 min afkoelen.
- Laat de koekjes verder afkoelen op een taartrooster.
Bewaar de koekjes in een hermetisch afgesloten doos.
Toch geen chocolate chips gevonden? Neem dan BLOC chocolade van Callebaut en hak die in kleine stukjes.
Reacties