Super Lasagne

Ik koop sowieso niet snel voorverpakte maaltijden, maar als er één iets is wat ik absoluut nooit in huis haal, is voorverpakte lasagne. Ze zijn vaak spotgoedkoop en dan is maar de vraag: wat zit er in?
Deze super lasagne zit boordevol vlees, groenten, kaas en verse pasta. Je zal er je vingers bij aflikken. Zelf lasagne maken doe je niet op 10 min. Het vraagt tijd. Het wachten zal de moeite zijn..

Wat hebben we nodig:
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode en 1 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes + 1 blik water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles passata van tomaten
  • 1 potje basilicum, de blaadjes versnipperd
  • peper en zout
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel venkelzaadjes (optioneel, maar het past er zo goed bij)
  • verse pasta van 3 eieren en 300 gr pastabloem
  • 500 gr ricotta
  • 1 ei
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat, geraspt
  • 350 gr mozzarella in sneetjes
  • Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul in een grote pan met zware bodem, type Le Creuset.
  • Voeg de uisnippers en de look toe en roer goed om.
  • Voeg wortel, selder, paprika, champignons, tomatenblokjes, tomatenpuree en 3/4 van de fles passata toe. Vul 1 van de lege blikken met water en giet ook dat bij de saus.
  • Strooi de basilicumreepjes over de saus en kruid met peper en zout. Verkruimel de bouillonblokjes en roer ze door de saus, met de venkelzaadjes.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze dan zachtjes pruttelen tot alle groentjes zacht zijn.
  • Maak het pastadeeg door de eieren te mengen met de bloem. Vorm er een platte schijf van, wikkel die in folie en laat de pasta 30 min rusten in de koelkast. 
  • Meng de ricotta met het ei. Kruid met peper en zout en nootmuskaat. Dit wordt de witte saus voor de lasagne.
  • Roer af en toe in de saus en laat ze zachtjes verder pruttelen.
  • Rol het pastadeeg dun uit en snij er rechthoeken van. Laat de pasta even drogen op een bebloemde bakplaat.
  • Giet de resterende passata in je lasagneschotel. 
  • Leg hierop 3 vellen pastadeeg.
  • Schep 3 lepels witte saus op het pastadeeg en leg hierop 6 plakjes mozzarella.
  • Dek af met de bolognaisesaus en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over.
  • Beleg opnieuw met 3 vellen pastadeeg. Volg elke stap opnieuw tot je ingrediënten op zijn.
  • Schuif de ovenschotel 45 min in een oven van 190°C. Bedenk je lasagne eerst met aluminiumfolie, zodat hij niet te snel bruin wordt. Vet de folie in met olie, zodat hij niet aan de lasagne kleeft.
  • De laatste 10 min verwijder je de folie, als je graag een krokant korstje wilt.
TIP:

Je kan de lasagne ook invriezen en later bakken. 

Reacties