Kerstmis Pavlova met rood fruit

Foto Lana Joos
Wat een fijne manier om kerstavond te vieren: in gezelschap van de familie allemaal samen aan tafel. De taken werden verdeeld, zodat het werk wat verlicht werd. Gezellig aanschuiven aan de lange tafel en nadien gieren en lachen tijdens het spelletjesuurtje. Fijne feesten allemaal!
Wat hebben we nodig:
  • 4 eiwitten
  • 250 gr kristalsuiker
  • 1 koffielepel witte wijnazijn
  • 1 koffielepel maĂŻzena
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • vers rood fruit
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop de eiwitten op tot zachte pieken.
  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe en blijf kloppen tot de suiker goed opgelost is.
  • Wrijf wat meringue tussen je vingers om te zien of de suiker opgelost is.
  • Voeg de azijn, maĂŻzena en vanille toe en klop nog even door.
  • Neem een vel bakpapier en gebruik een ontbijtbord als sjabloon om een cirkel te tekenen op het papier. Leg het bakpapier op een bakplaat (ik heb een pizzaplaat gebruikt).
  • Gebruik een eetlepel om hoopjes eiwitbeslag te scheppen rond de cirkel, in de vorm van een krans.
  • Vul de binnenkant van de krans op met de rest van de meringue.
  • Bak de meringue 1u en laat hem volledig afkoelen in de oven.
  • Klop de slagroom op met de suiker. 
  • Vul de pavlova met de slagroom en werk af met rood fruit.
TIP:

Je kan de pavlova gerust daags voordien bakken. De afwerking met slagroom en fruit hou je voor het dessertmoment.

Reacties