Kerstmis Pavlova met rood fruit
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 4 eiwitten
- 250 gr kristalsuiker
- 1 koffielepel witte wijnazijn
- 1 koffielepel maĂŻzena
- 1 koffielepel vanille extract
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels bloemsuiker
- vers rood fruit
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop de eiwitten op tot zachte pieken.
- Voeg de suiker geleidelijk aan toe en blijf kloppen tot de suiker goed opgelost is.
- Wrijf wat meringue tussen je vingers om te zien of de suiker opgelost is.
- Voeg de azijn, maĂŻzena en vanille toe en klop nog even door.
- Neem een vel bakpapier en gebruik een ontbijtbord als sjabloon om een cirkel te tekenen op het papier. Leg het bakpapier op een bakplaat (ik heb een pizzaplaat gebruikt).
- Gebruik een eetlepel om hoopjes eiwitbeslag te scheppen rond de cirkel, in de vorm van een krans.
- Vul de binnenkant van de krans op met de rest van de meringue.
- Bak de meringue 1u en laat hem volledig afkoelen in de oven.
- Klop de slagroom op met de suiker.
- Vul de pavlova met de slagroom en werk af met rood fruit.
TIP:
Je kan de pavlova gerust daags voordien bakken. De afwerking met slagroom en fruit hou je voor het dessertmoment.
Reacties