Steakreepjes met paprika

Foto Cathy Van de Moortele
Een andere manier om steak te bereiden: stap eens weg van de klassieke gebakken biefstuk met frietjes. Deze versie is minstens zo lekker en als je gek bent op paprika's en ui, dan is dit recept helemaal iets voor jou!

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en grof gehakt
  • 2 paprika's, ontpit en in reepjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 80 ml sojasaus
  • 80 ml honing
  • 80 ml rode wijnazijn
  • 700 gr steak, in reepjes gesneden
  • peper
  • een stukje gember, geschild en in reepjes gesneden
  • sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm een pan op medium warmte en laat de olie erin warm worden.
  • Bak de uien met de paprikareepjes en look tot ze beetgaar zijn. Roer voortdurend, zodat de groentjes niet aanbakken.
  • Haal de groentjes uit de pan, veeg de pan schoon en voeg de sojasaus, honing en rode wijnazijn toe. 
  • Kruid de steakreepjes met peper.
  • Meng tot een gebonden saus en voeg de biefstukreepjes en gember toe.
  • Laat het vlees garen in de saus, voeg de groentjes weer toe en laat alles nog even verder garen op een zacht vuur.
  • Serveer deze steakreepjes met rijst. Bestrooi net voor het opdienen het vlees met sesamzaadjes.
TIP:

Je kan de saus naar wens indikken met maïzena, die je oplost in wat koud water.

Reacties