Bruschetta full option

Foto Lana Joos
Wie denkt aan bruschetta, denkt aan tapas en kleine hapjes. Maar wie zegt dat je geen grote bruschetta kan maken en serveren als lunch? Ik ben fan!

Wat hebben we nodig:
  • 2 dikke sneden van een groot wit brood
  • olie
  • tomatenblokjes uit blik
  • 6 plakjes jonge kaas 
  • 4 eetlepels kaassaus
  • 2 eetlepels basilicumpesto
Hoe gaan we te werk:
  • Rooster de sneden brood kort onder de grill aan beide zijden.
  • Besprenkel het brood met wat olie.
  • Met een mes smeer je wat tomatenblokjes open op het brood. Het mag maar een dun laagje zijn.
  • Beleg met de kaas.
  • Lepel de kaassaus op de plakjes kaas en smeer die open tot net aan de rand.
  • Druppel de pesto over de saus en leg de bruschetta onder de grill, tot de kaas begint te borrelen.
TIP:

Moest je provolone kaas vinden, kies deze dan ipv gewone jonge kaas, zodat je het helemaal Italiaans kan houden.

Reacties