Dipsaus voor wontons

Foto Cathy Van de Moortele

Ik blijf ze heerlijk vinden, die Chinese ravioli. Als je ze dipt in deze saus, komen ze helemaal tot hun recht. Je kan dit dipsausje ook gebruiken bij Vietnamese loempiaatjes of Japanse gyoza. Nu ik er aan denk... ik heb allang geen gyoza meer gemaakt. Misschien wordt het ...

Wat hebben we nodig:
  • 70 ml sojasaus
  • 25 ml rijstazijn
  • snuifje kristalsuiker
  • 2 koffielepels getoaste sesamolie
  • sambal oelek, naar smaak
  • 1 eetlepel gember, gepeld en fijngesnipperd of
  • 2 koffielepels look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de sojasaus in een kommetje, met de rijstazijn.
  • Los de suiker op in dit mengsel door goed te roeren.
  • Voeg de olie en de sambal toe. 
  • Voeg naar keuze gember of look toe.
TIP:

In de Aziatische supermarkt vind je een heel assortiment wontons in de diepvriezer. Uiteraard maak je ze best zelf. Breng daarvoor wonton velletjes mee.

Reacties