Pastasaus met zongedroogde tomaten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 125 gr spekblokjes
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
- 200 ml lichte room 20% (ik heb hier zero lactose room gebruikt)
- peper van de molen
- Verhit een pan op een matig vuur en voeg wat olie toe.
- Fruit de uisnippers glazig met de spekblokjes.
- Voeg de look toe en laat even meefruiten.
- Voeg de zongedroogde tomaten toe en roer er de room onder.
- Kruid met peper van de molen.
Lekker met ravioli met vleesvulling of met sagnarelli of spaghetti.
Laat de spekblokjes weg en kies voor ravioli gevuld met spinazie ricotta als je voor een veggie versie wilt gaan.
Reacties