Sukadelapjes met peperkoek

Foto Cathy Van de Moortele
Deze magere runderlapjes zijn niet zo gekend bij ons. Ik koop ze dan ook in Nederland en wist in eerste instantie niet zo goed wat ik er moest mee aanvangen. Dat het suddervlees is en dat het best zo lang mogelijk de tijd krijgt om te garen, was wel duidelijk. Dit is mijn versie.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 700 gr sukadelappen
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 scheut azijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 plakjes peperkoek
  • water, heet
Hoe gaan we te werk: 
  • Haal je Creuset pan uit de kast en laat hem goed warm worden.
  • Laat wat vetstof smelten in de pan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
  • Voeg de uisnippers toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Strooi het bouillonblokje over het vlees en giet er de azijn bij.
  • Voeg de laurier toe.
  • Verkruimel de peperkoek over het vlees en overgiet met heet water, tot het vlees net onder staat.
  • Laat de sukadelappen zachtjes garen, gedurende 3 - 5u. Het vlees moet mooi zacht zijn en uit elkaar vallen.
TIP:

Dik de saus naar eigen smaak in met wat bruine maïzena.
Dit gerecht kan perfect klaargemaakt worden in de slowcooker.

Reacties