Knolseldersoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geplet
- 1 grote aardappel, geschild en in stukken gesneden
- 1/2 knolselder, geschild en in stukken gesneden
- peper en zout
- 800 ml kippenbouillon, heet
- verse peterselie, gesnipperd
- room, opgeklopt
Hoe gaan we te werk:
- Verhit wat vetstof in een kookpot.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe. Roer goed om.
- Voeg de aardappel en knolselder toe, roer om en kruid met peper en zout.
- Overgiet de groenten met de bouillon en laat de soep garen.
- Laat de soep een beetje afkoelen.
- Giet de soep in de blender (of gebruik een staafmixer) en mix ze zo fijn als jij zelf lekker vindt.
- Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is.
- Werk af met peterselie en een dotje opgeklopte room.
TIP:
Je kan de soep verrijken met een lepel dikke platte kaas.
Reacties