Knolseldersoep

Foto Cathy Van de Moortele
Je koopt hem vast niet zo vaak, de knolselder. Door zijn oneffen en onaantrekkelijk uiterlijk, laten mensen hem meestal links liggen. Ik eet eigenlijk wel graag geraspte selder, maar om daarvoor dan een grote knolselder te kopen? Oplossing: je gebruikt de knolselder niet alleen om te raspen, maar je kan er ook gratin of soep van maken. Ik ga deze keer voor de soep. Lijkt me een goed idee in deze koudere dagen.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geplet
  • 1 grote aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 1/2 knolselder, geschild en in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 800 ml kippenbouillon, heet
  • verse peterselie, gesnipperd
  • room, opgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat vetstof in een kookpot.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe. Roer goed om.
  • Voeg de aardappel en knolselder toe, roer om en kruid met peper en zout.
  • Overgiet de groenten met de bouillon en laat de soep garen.
  • Laat de soep een beetje afkoelen.
  • Giet de soep in de blender (of gebruik een staafmixer) en mix ze zo fijn als jij zelf lekker vindt.
  • Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is.
  • Werk af met peterselie en een dotje opgeklopte room.
TIP:

Je kan de soep verrijken met een lepel dikke platte kaas.

Reacties