Ravioli met gemengd gehakt

Foto Cathy Van de Moortele

Met dank aan een lieve vriendin, kreeg ik een pakket vers gedraaid, gemengd gehakt. Ik hou er aan, om altijd een beetje gehakt apart te houden voor op toast, met een schepje pickles en veel vers gemalen peper. Heerlijk vind ik dat!
De rest van het gehakt werd opgedeeld in een portie voor meatballs, frikandon, spaghettisaus en de vulling voor deze ravioli.
We serveren de ravioli met de tomatenbotersaus die we gisteren al voorbereid hebben. 

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta op basis van 250 gr eieren, 250 gr semola en 250 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 eetlepel 'Nduja
  • 50 ml witte wijn
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • platte peterselie, fijngesnipperd 
  • 80 gr roomkaas natuur
  • 25 gr pecorino kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
  • Laat wat olijfolie opwarmen met een klontje boter.
  • Fruit de ui glazig en laat die lichtjes kleuren.
  • Roer de knoflook door de uien en laat hem geurig worden.
  • Bak het gehakt rul met de uien. Laat het gehakt wat kleur krijgen.
  • Blus de pan met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Schraap bakrestjes los.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de peterselie door het gehakt.
  • Cutter het gehakt glad met de roomkaas en de pecorino.
  • Laat de vulling compleet afkoelen.
  • Breng de vulling over in een spuitzak.
  • Verdeel het pastadeeg in 6 porties. Werk telkens met 1 portie deeg.
  • Rol een portie pastadeeg uit.
  • Haal het deeg door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen.
  • Druk je raviolivorm lichtjes in het deeg, zodat je weet waar je straks de vulling zal spuiten.
  • Rol een tweede portie deeg uit tem stand 6 van 9 standen.
  • Spuit de vulling op de voorgevormde lap deeg. 
  • Leg het tweede vel deeg op het eerste en zorg er voor dat alle lucht uit de twee lagen pasta weg is.
  • Ik gebruik graag de stompe kant van een ronde uitsteker om de vulling te verzekeren.
  • Gebruik daarna je uitsteker om de ravioli uit het deeg te steken.
  • Laat de ravioli kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Ga zo door tot alle vulling op is.
  • Kook de ravioli gaar in ruim, gezouten water.
  • Serveer de ravioli met de tomatenbotersaus (zie recept gisteren).
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Wees voorzichtig met het toevoegen van zout aan de vulling, aangezien we ook pecorino gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties