Corndogs

Foto Cathy Van de Moortele

Misschien at je ooit een corndog aan een foodtruck in New York of bestelde je er eentje in een Amerikaans pretpark? Ik zie het een beetje als een Amerikaanse versie van onze viandel. Je kan corndogs ook gewoon zelf maken. Doe dat meer eens en koppel er een filmavondje op de bank aan vast.

Wat hebben we nodig:

  • 8 hotdogs, uitgelekt en drooggedept
  • 100 gr geel maïsmeel PAN
  • 100 gr bloem + extra
  • 10 gr fijne griessuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk

Hoe gaan we te werk:

  • Steek ijzeren of houten satéprikkers door de hotdogs, zodat je ze straks makkelijk kan vastnemen.
  • Rol de hotdogs door extra bloem en schud overtollige bloem er af. De bloem zal helpen om het beslag beter te laten kleven.
  • Neem een hoge mengbeker en doe daar alle ingrediënten in. Voeg niet meteen alle karnemelk toe. Eens het beslag de juiste consistentie heeft, hoef je niet nog meer karnemelk toe te voegen.
  • Meng goed met een garde. Het beslag is behoorlijk dik. 
  • Breng het beslag over in een hoog glas, hoger dan de lengte van de corndogs.
  • Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  • Neem een hotdog op een satéprikker en haal hem door het beslag. Laat overtollig beslag afdruppen. Als je luchtbelletjes ziet in het beslag rond de hotdog, haal hem dan nog eens door het beslag, anders zal het beslag openbarsten in de hete olie.
  • Hou de corndog een minuutje vast in de olie, zodat hij zich niet vastzet op het mandje. Laat hem daarna in de olie liggen.
  • Frituur de corndog goudbruin en laat hem uitlekken op keukenpapier op een rooster.
  • Ga zo door tot alle hotdogs op zijn.
  • Serveer met ketchup en mosterd.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan ook gewone melk gebruiken maar als je karnemelk in huis hebt: doen!
Haal de corndogs met een tang uit de friteuse want het stokje is bloedheet!
Maïsmeel vind je in de betere supermarkt bij de Amerikaanse of Spaanse producten. Zorg dat je kiest voor geel maïsmeel, niet voor wit maïsmeel en het moet de fijne versie zijn. 
Heb je beslag over? Maak er dan onion rings van! Snij gepelde uien in ringen en haal die ringen uit elkaar. Bestuif ze lichtjes met bloem. Haal de ringen door het beslag en frituur ze goudbruin.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties