Rode koolsalade

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van de crunch van deze rode koolsalade. Ik kocht een rode spitskool, ideaal van grootte en zo mooi van kleur. De helft van deze spitskool gebruikte ik voor deze salade en hij is super in wraps. Wil je graag zo'n wrap voorbeeld zien? Dan zal je vast aan je scherm gekluisterd zitten morgen voor een wrap met gehakt en bijhorende salades. Maar eerst deze salade natuurlijk.

Wat hebben we nodig:

  • 1 kleine rode ui, gepeld en gehalveerd
  • 1/2 rode spitskool
  • sap van 1/2 citroen
  • klein scheutje azijn
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 koffielepel gedroogde munt
  • 1 koffielepel sumak (optioneel)
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Zorg dat je een heel scherp mes hebt.
  • Snij de uien in zeer fijne halve ringen en doe ze in een kom.
  • Zet de spitskool met het snijvlak op je snijplank. Hou de spitskool vast met 1 hand en snij flinterdunne reepjes met het mes terwijl je de kool telkens een beetje draait, zodat de sliertjes niet te lang zijn.
  • Doe de rode kool bij de uien.
  • Besprenkel met het citroensap en doe er ook nog een klein scheutje azijn bij.
  • Kruid met peper van de molen, zout naar smaak en voeg de munt en sumak toe. Meng de peterselie door de salade.
  • Voeg de olijfolie toe. Misschien heb je niet alle olie nodig.
  • Laat de salade 10 min trekken.

TIP:

Maak de salade niet te lang op voorhand, zodat ze mooi fris blijft.
Sumak is een heel fris kruid uit het Midden-Oosten, met een citroensmaakje.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties