Muhammara
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Rode paprika dip! Serveer deze dip met nacho's of gefrituurde stukjes Libanees brood of zelfs soepstengels. De paprika's gaan we eerst zwart blakeren, voor extra smaak. Je kan de muhammara dikker maken door extra paneermeel toe te voegen, maar ik vond 1 eetlepel net gepast.
Wat hebben we nodig:
- 3 rode paprika's, schoongemaakt en ontpit, gehalveerd
- 75 gr walnoten
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- 2 eetlepels granaatappelmelasse
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 koffielepel komijnpoeder
- zout
- Aleppo peper (pul biber)
- sap van 1 citroen
- 60 ml olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Leg de grill van je oven aan en zet een bakplaat klaar.
- Leg de paprikahelften op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
- Laat ze roosteren tot het vel is zwartgeblakerd.
- Stop de geblakerde paprika's meteen in een ziploc zak en sluit hem.
- Laat ze zo 15 min liggen.
- Open de zak en haal de paprika's er uit.
- Je kan de verbrande velletjes nu zo weghalen.
- Doe de paprika's in de keukenrobot.
- Rooster de noten tot ze beginnen te geuren, in een droog pannetje. Zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet verbranden.
- Voeg de noten toe aan de keukenrobot en doe er ook de rest van de ingrediënten bij (behalve de olijfolie).
- Cutter alles glad.
- Druppel de olijfolie geleidelijk aan bij de paprikadip terwijl de robot draait.
- Zet de muhammara enkele uren in een afgesloten potje in de koelkast.
- Serveer.
TIP:
Je kan ook geroosterde paprika's in een bokaal kopen. Prima voor noodoplossingen maar ik vind ze lekkerder als je ze zelf roostert.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties