Reuze gehaktbal
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Noem het een frikandon of een gehaktbroodje, maar vandaag geef ik deze kanjer de naam Reuze gehaktbal! Serveer hem met aardappelpuree en kriekjes bijvoorbeeld.
Wat hebben we nodig:
- 700 gr gemengd gehakt
- 70 gr paneermeel
- 2 eieren
- 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
- platte peterselie, gesnipperd
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- peper van de molen
- zout
- 60 gr melk
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C en zet een ovenschaal klaar.
- Doe het gehakt in een kom en voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
- Ik gebruik graag een handschoen om het gehakt goed te mengen. Met mijn linkerkant (zonder handschoen) hou ik de kom vast.
- Vorm een bal van het bereide gehakt en leg die in de ovenschaal.
- Bak de gehaktbal 50 min in de oven.
TIP:
Je kan deze reuze gehaktbal ook prima koud eten.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties