Reuze gehaktbal

Foto Cathy Van de Moortele

Noem het een frikandon of een gehaktbroodje, maar vandaag geef ik deze kanjer de naam Reuze gehaktbal! Serveer hem met aardappelpuree en kriekjes bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:

  • 700 gr gemengd gehakt
  • 70 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • platte peterselie, gesnipperd
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper van de molen
  • zout
  • 60 gr melk

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 190°C en zet een ovenschaal klaar.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
  • Ik gebruik graag een handschoen om het gehakt goed te mengen. Met mijn linkerkant (zonder handschoen) hou ik de kom vast.
  • Vorm een bal van het bereide gehakt en leg die in de ovenschaal.
  • Bak de gehaktbal 50 min in de oven.

TIP:

Je kan deze reuze gehaktbal ook prima koud eten. 

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties