Geroosterde kikkererwten
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een voedzame snack, tussendoortje of hapje bij het aperitief: geroosterde kikkererwten. Varieer met de kruiden. Je hoeft er niets extra voor in huis te halen, je hebt allicht wel iets staan dat er bij past. Ik gebruikte er mijn zelfgemaakte frietkruiden voor, maar je kan ook 7 spice of komijn/koriander of Mexicaanse kruiden voor gebruiken bijvoorbeeld. Wat jij maar lekker vindt.
Wat hebben we nodig:
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- olijfolie
- kruiden naar keuze
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
- Droog de kikkererwten in een handdoek en verwijder op die manier zoveel mogelijk de velletjes.
- Doe de kikkererwten in een kom en drizzle er een beetje olijfolie olie.
- Kruid met kruiden naar keuze. Ik heb de frietkruiden gebruikt die ik verleden week maakte.
- Breng de kikkererwten over in de bak van de airfryer en rooster ze 20-30 min tot ze mooi krokant zijn. Schud af en toe de mand op. Resterende velletjes vallen door het mandje en kan je nadien weggooien.
TIP:
Bewaar de afgekoelde kikkererwten in een luchtdicht doosje.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties