Courgette- en aardappelschotel
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een lekkere ovenschotel, waar je niet veel werk aan hebt. Laat alles een uurtje in een oven van 200°C garen en ga aan tafel. Lekker met vis of vlees.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr aardappelen, geschild, gewassen en in grove brunoise gesneden
- 1 smalle courgette, in grove brunoise gesneden
- 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 20 gr paneermeel
- 40 ml olijfolie + extra
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om alle ingrediënten in één laag te bevatten.
- Doe de groenten in een kom en strooi er het paneermeel over.
- Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Wentel alles goed om en verdeel de groenten over de schaal.
- Sprenkel nog wat extra olijfolie over de groenten.
- Zet het gerecht 1u in de oven of tot de aardappelblokjes goudbruin en gaar zijn.
TIP:
Besprenkel het gerecht met wat vers citroensap voor een frisse toets.
Gebruik je een heteluchtover? Dan zet je de temperatuur op 180°C.
Het paneermeel zorgt voor een knapperig korstje.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties