Courgette- en aardappelschotel

Foto Cathy Van de Moortele

Een lekkere ovenschotel, waar je niet veel werk aan hebt. Laat alles een uurtje in een oven van 200°C garen en ga aan tafel. Lekker met vis of vlees.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr aardappelen, geschild, gewassen en in grove brunoise gesneden
  • 1 smalle courgette, in grove brunoise gesneden
  • 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 20 gr paneermeel
  • 40 ml olijfolie + extra
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om alle ingrediënten in één laag te bevatten.
  • Doe de groenten in een kom en strooi er het paneermeel over.
  • Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Wentel alles goed om en verdeel de groenten over de schaal.
  • Sprenkel nog wat extra olijfolie over de groenten.
  • Zet het gerecht 1u in de oven of tot de aardappelblokjes goudbruin en gaar zijn.

TIP:

Besprenkel het gerecht met wat vers citroensap voor een frisse toets.
Gebruik je een heteluchtover? Dan zet je de temperatuur op 180°C.
Het paneermeel zorgt voor een knapperig korstje.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties