Tomatenbotersaus

Foto Cathy Van de Moortele

Een delicate, fluweelzachte tomatensaus, verrijkt met ui, boter en verse basilicum. Hou de staafmixer of blender bij de hand. Vandaag maken we deze saus en morgen serveren we ze met ravioli. Wat denk je?
Mutti is voor mij het beste merk wat betreft tomaten in blik. Zeker als de tomaten nog niet zongerijpt zijn, grijp ik naar deze ingeblikte tomaten. Mooi rood van kleur en bijzonder smaakvol. Als tomaten de basis zijn van jouw saus, dan kies je vooral de beste ingrediënten.

Wat hebben we nodig:

  • 1200 gr tomatenpulp van Mutti
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 100 gr boerenboter
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele takjes verse basilicum

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het tomatenpulp in de blender en mix het glad.
  • Giet het tomatenpulp in een pot en warm die op.
  • Voeg de uisnippers toe (ze hoeven niet helemaal fijn te zijn, we mixen de saus achteraf nog eens).
  • De boter mag erbij.
  • Kruid met peper, zout en enkele takjes verse basilicum.
  • Warm de saus goed op en laat ze daarna 45 min pruttelen op een zacht vuur.
  • Mix de saus opnieuw tot ze fluweelzacht is en laat ze daarna nog even opkoken.

TIP:

Je kan de basilicum verwijderen voor je de saus mixt als je geen groene stukjes wilt, maar ik vind dat helemaal niet erg.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties