Ovenkrieltjes met feta

Foto Cathy Van de Moortele

Ovengerechten in deze warme dagen? Ja hoor, waarom niet? Ik eet dit gerecht als lauwwarme salade en daar word ik heel blij van.

Wat hebben we nodig:

  • 12 krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • 1/4 butternut, ontpit, geschild en in blokken gesneden
  • 1 gele paprika, schoongemaakt en in parten gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in parten gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 75 gr feta op olie, uitgelekt
  • verse oreganoblaadjes
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  • Meng de krieltjes met de groenten in een kom.
  • Doe de olijfolie en kruiden erbij.
  • Meng goed.
  • Stort alles uit op een bakplaat.
  • Rooster het gerecht 30 min in de oven of tot de krieltjes gaar zijn.
  • Verkruimel de feta over het gerecht en zet het nog even terug in de oven om de kaas lichtjes te laten kleuren en smelten.
  • Werk af met verse oregano en Aleppo peper.

TIP:

Ik heb een kruidenbak in de schaduw op mijn terras. Ideaal voor salie, platte peterselie, koriander en oregano.
Aleppo peper vind je in milde en pikante versie in de Turkse supermarkt. Je kan ook chilivlokjes gebruiken.

Reacties