Frietkruiden
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
We zijn allemaal gewend om onze frietjes te kruiden met zout. Op het werk zie ik veel verschillende kruiden voorbij komen. Paprikapoeder, zwarte peper, oregano,... elk heeft zijn manier om de frietjes kruiding te geven. Vandaag maken we een droge kruidenmix om onze frietjes een heerlijke smaak te geven.
Wat hebben we nodig:
- 1 koffielepel uienpoeder
- 1 koffielepel lookpoeder
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 koffielepel zout
- snuif gedroogde peterselie
- snuif gedroogde oregano
- snuif gedroogde basilicum
- snuif zwarte peper
- snuifje cayenne
Hoe gaan we te werk:
- Als je een elektrische kruidenmolen hebt, dan kan je de kruiden daarin fijnmalen.
- Ik gebruik mijn stenen vijzel en stamper hiervoor.
- Doe alle kruiden in de vijzel en stamp ze zo fijn mogelijk.
- Bewaar de kruidenmix in een glazen bokaaltje.
- Bak de frietjes voor op 150°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
- Bak de frietjes af op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi onmiddellijk rijkelijk met de kruidenmix.
TIP:
Verdubbel of verdrievoudig gerust het recept.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties