Kruidendip
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Kijk, als je graag zelf brood bakt, dan is het altijd een privilege om dat poepke af te snijden van het nog warme brood. Als je dat poepke dan ook nog eens doopt in deze kruidendip, dan kan je dag niet meer stuk. Knoflook, pit, olijven,... het zit er allemaal in.
Wat hebben we nodig:
- 75 ml olijfolie
- 3 tenen knoflook, gepeld en in heel fijne plakjes gesneden
- enkele chilivlokjes
- 50 gr groene, ontpitte olijven, in plakjes gesneden
- verse basilicumblaadjes, gesnipperd
- platte peterselie, fijngesnipperd
- enkele oreganoblaadjes, gesnipperd
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- snuifje zout
- 1 eetlepel balsamico
- 100 gr roomkaas natuur
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie rustig opwarmen tot medium warmte.
- Kleur de knoflook aan tot het geurig wordt.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles van het vuur weg, afkoelen.
- Doe de helft van de kruidenolie met toevoegingen in een kommetje. Prak de roomkaas erdoor.
- Schep deze gekruide roomkaas in een leuk kommetje en maak er een "gootje" in met de bolle kant van een lepel.
- Schep de rest van de kruidenolie met toevoegingen in het gootje.
- Werk af met Aleppo peper.
- Serveer de afgekoelde dip met crackers, chips of vers gebakken brood.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan ook gedroogde basilicum en peterselie gebruiken, maar de verse versie maakt het aantrekkelijker.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties