Romige braadkip

Foto Cathy Van de Moortele

Ik koop graag kip aan het spit om te verwerken in allerlei gerechten. Verwijder het vel en haal het vlees van de kip. Je kan kiezen om enkel het donker vlees of ook het witte vlees te gebruiken. 
We maken een lekkere saus bij deze kip en werken ze af met zongedroogde tomaatjes en verse oregano. Heb je geen oregano, dan kan je ook basilicum gebruiken, maar vers is altijd leuk.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • zout
  • 50 ml witte wijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 250 ml kippenbouillon
  • 175 ml room
  • 450 gr gare kip, in hapklare stukken gesneden
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
  • 30 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • verse oregano
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Fruit de uisnippers glazig. Laat ze lichtjes kleuren.
  • Voeg de knoflook toe en gaar die mee tot het lekker begint te ruiken.
  • Kruid met zout.
  • Blus de uisnippers met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Roer de mosterd door de uien en voeg de bouillon en room toe.
  • Laat de saus op medium vuur pruttelen.
  • Leg de kippenstukjes in de saus en voeg de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Warm nog even goed door.
  • Strooi de kaas in de saus.
  • Ris de blaadjes van de takjes oregano en voeg ze toe aan de saus.
  • Kruid met peper.

TIP:

Ik gaf Griekse pasta bij dit gerecht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties