Salade met kip aan het spit
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Het is weer zover: de zomerse dagen doen hun intrede. Tijd om een lekkere, knapperige salade te maken. Ik haalde een kip aan het spit in huis en besloot om een deel daarvan te gebruiken voor een salade. Neem meteen ook een Romeinse sla mee, die doet het prima bij dit soort salades.
Wat hebben we nodig:
- 6 groene asperges
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 1 gele paprika, schoongemaakt en in repen gesneden
- 1/2 Romeinse sla
- 1 wortel, geschraapt en geraspt
- 1 kip aan het spit, afgekoeld
- cröutons
- 65 gr mayonaise
- 10 gr mosterd
- 10 ml Worcestershiresaus
- sap van 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- 60 ml olijfolie
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- verse bieslook, gensipperd
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grill klaar en warm hem op.
- Wentel de asperges in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
- Grill de asperges beetgaar en snij ze daarna in kleinere stukken.
- Vet ook de paprikarepen in, kruid met peper en zout en grill ze beetgaar.
- Trek de bladeren los, was en droog ze. Snij de sla in hapklare stukken.
- Neem per persoon 1 bil en 1 kipfilet.
- Schik de groenten en de kip in mooie kommen.
- Zet een kom met croûtons op tafels.
- In een bokaal doe je de mayonaise met de mosterd, de Worcester, het citroensap en de knoflook.
- Sluit het deksel en schud goed.
- Voeg de olijfolie geleidelijk aan toe en klop goed met een garde tot je een homogene dressing bekomt.
- Meng de Parmezaanse kaas door de dressing en werk af met bieslook.
- Kruid met peper en zout.
TIP:
Snij de bieslook af en rol hem in keukenpapier. Zorg dat 1/3 van de bieslook buiten het papier komt. Snij dat deel in fijne rondjes, terwijl je het rolletje vasthoudt met je andere hand.
Geef de dressing apart.
Croûtons kan je ruim op voorhand klaar maken en bewaren in een blikken trommel.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties