Scampi in paprikaroomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Heel erg lekker met fijne, handgesneden frietjes of stokbrood: scampi in paprikaroomsaus. We hebben samen toch 450 gr scampi opgepeuzeld...mmmm

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • klontje boter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 450 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 1 eetlepel zoete paprika
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel zout
  • peper van de molen
  • 15 ml calvados
  • 1 klein blikje fijne tomatenpulp van Mutti (210 gr)
  • 250 ml room
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie en boter opwarmen in een inox pan.
  • Fruit het sjalotje glazig en roer er de knoflook onder.
  • Laat de knoflook geurig worden.
  • Doe de paprikablokjes in de pan en laat ze zacht worden (ik vind beetgaar ook lekker).
  • Dep de scampi goed droog met keukenpapier en kruid ze met een mix van paprikapoeder, kerrie, zout en peper.
  • Leg de scampi in de pan en bak ze kort mee.
  • Haal de scampi uit de pan en zet ze apart.
  • Blus de pan met calvados.
  • Doe de room er bij en warm goed door.
  • Laat de saus een beetje indikken.
  • Doe de scampi er weer bij en warm nog even door.
  • Werk af met platte peterselie en citroen.

TIP:

Laat de scampi niet langer in de pan dan nodig. Je wil dat ze mooi sappig blijven.
Verfris het gerecht met vers citroensap.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties