Scampi in paprikaroomsaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Heel erg lekker met fijne, handgesneden frietjes of stokbrood: scampi in paprikaroomsaus. We hebben samen toch 450 gr scampi opgepeuzeld...mmmm
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- klontje boter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 450 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- 1 eetlepel zoete paprika
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 koffielepel zout
- peper van de molen
- 15 ml calvados
- 1 klein blikje fijne tomatenpulp van Mutti (210 gr)
- 250 ml room
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie en boter opwarmen in een inox pan.
- Fruit het sjalotje glazig en roer er de knoflook onder.
- Laat de knoflook geurig worden.
- Doe de paprikablokjes in de pan en laat ze zacht worden (ik vind beetgaar ook lekker).
- Dep de scampi goed droog met keukenpapier en kruid ze met een mix van paprikapoeder, kerrie, zout en peper.
- Leg de scampi in de pan en bak ze kort mee.
- Haal de scampi uit de pan en zet ze apart.
- Blus de pan met calvados.
- Doe de room er bij en warm goed door.
- Laat de saus een beetje indikken.
- Doe de scampi er weer bij en warm nog even door.
- Werk af met platte peterselie en citroen.
TIP:
Laat de scampi niet langer in de pan dan nodig. Je wil dat ze mooi sappig blijven.
Verfris het gerecht met vers citroensap.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties