Kippenhaasjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een zeer eenvoudig recept met het malste stukje van de kip: het haasje. Je hebt niet veel ingrediënten nodig. Voor dit recept gebruikte ik de frietkruiden die ik gisteren maakte, omdat ze het ook prima doen bij kip. De combi van olijfolie en boter maakt het extra lekker.
Vergeet niet om de kippenhaasjes eerst te wassen. Doe een scheutje azijn in koud water in een kom en was hier de haasjes in. Je zal zien hoeveel onzuiverheden naar boven komen. Spoel ze af in vers water en droog ze.
Neem een stukje keukenpapier om het harde, witte peesje vast te nemen en zet daar een vork onder, zodat het peesje tussen de tanden van de vork zit. Hou het peesje goed vast en duw de vork naar beneden. Je zal het peesje op die manier heel mooi kunnen verwijderen.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- boerenboter
- 500 gr kippenhaasjes, gewassen en gedroogd
- frietkruiden
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- platte peterselie, fijngesnipperd
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie opwarmen met een klontje boter.
- Eenmaal de vetstof goed warm is, leg je de kippenhaasjes in de pan.
- Kruid de bovenkant met frietkruiden.
- Geef ze de tijd om mooi te kleuren. Draai ze niet om voor ze kleur hebben.
- Bak de andere kant bruin. Kruid de reeds gebakken kant met frietkruiden.
- Voeg nog een extra klontje boter toe en roer de geraspte knoflook door de boter.
- Blus daarna de pan met een beetje water en schraap bakrestjes los.
- Werk af met platte peterselie en Aleppo peper.
TIP:
Aleppo peper koop je in de Turkse supermarkt. Je hebt een milde en een pittige variant. Ik kies voor de milde.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties