Pappardelle met cantharellen
Foto Cathy Van de Moortele |
Een romige tomatensaus, cantharellen, zijdezachte pasta. Dit geeft me rust. Ik hou van zelf pasta maken, het geeft zoveel voldoening. Je kan ook andere pastasoorten zoals tagliatelle of linguine gebruiken of zelfs penne als je dat verkiest. Het is maar net wat je lekker vindt.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta, op basis van 100 gr eieren, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
- olijfolie
- klontje boter
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 300 gr cantharellen, schoongemaakt
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper (pul biber)
- 30 gr tomatenpuree
- 30 ml witte wijn
- 300 ml culinaire room
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Maak de pasta volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
- Rol het deeg uit tot lange vellen (ik ga tem stand 6 van 9 standen).
- Snij de vellen in repen van 9x20cm.
- Laat de pappardelle kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Breng een grote pot, met ruim, gezouten water aan de kook.
- Ondertussen verwarm je wat olijfolie met een klontje boter in de pan.
- Fruit de uisnippers glazig maar laat ze niet kleuren.
- Voeg de cantharellen toe en gaar ze mee.
- Kruid met peper, zout en Aleppo peper.
- Roer de tomatenpuree door de champignons en bak die even mee.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Giet de room bij de champignons en laat die opwarmen.
- Ondertussen kook je de pappardelle al dente.
- Voeg de beetgare pappardelle toe aan de saus, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Schep goed om.
- Werk af met platte peterselie.
- Zet de pan van het vuur, roer de kaas er onder en serveer in 2 diepe kommen.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Heb je ook verse thijm en oregano in huis? Voeg die dan gerust toe aan de champignons.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties