Steak met Madeira champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik had een grote minuutsteak gekocht en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Maar kijk: voor alles is een oplossing en het was bijzonder geslaagd.
Wat hebben we nodig:
- klontje boerenboter
- scheutje olijfolie
- 1 minuutsteak, in reepjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- 1 sjalot, gepeld en in fijne repen gesneden
- 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- takje thijm, gerist
- scheutje Madeira wijn
- scheutje Oxo (of sojasaus)
- platte peterselie, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat boter en olie goed warm worden in een pan.
- Bak hierin de steakreepjes op hoog vuur.
- Kruid ze met peper en zout.
- Doe de steakreepjes in een kommetje en zet de pan weer op het vuur.
- Doe wat verse boter en olie in de pan.
- Bak de sjalotjes tot ze lichtjes gekleurd zijn.
- Voeg de gesneden champignons toe en bak ze aan tot ze kleur hebben.
- Kruid met peper, zout en thijm.
- Blus de pan met de Madeira en de Oxo en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de steakreepjes weer toe en warm nog even door.
- Zet de pan van het vuur en strooi er de peterselie over.
TIP:
Lekker op toast maar ik at dit pannetje met gratin dauphinois.
Reacties