Steak met Madeira champignons

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had een grote minuutsteak gekocht en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Maar kijk: voor alles is een oplossing en het was bijzonder geslaagd.

Wat hebben we nodig:

  • klontje boerenboter
  • scheutje olijfolie
  • 1 minuutsteak, in reepjes gesneden
  • peper van de molen 
  • zout
  • 1 sjalot, gepeld en in fijne repen gesneden
  • 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • takje thijm, gerist
  • scheutje Madeira wijn
  • scheutje Oxo (of sojasaus)
  • platte peterselie, grof gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat boter en olie goed warm worden in een pan.
  • Bak hierin de steakreepjes op hoog vuur.
  • Kruid ze met peper en zout. 
  • Doe de steakreepjes in een kommetje en zet de pan weer op het vuur.
  • Doe wat verse boter en olie in de pan.
  • Bak de sjalotjes tot ze lichtjes gekleurd zijn.
  • Voeg de gesneden champignons toe en bak ze aan tot ze kleur hebben.
  • Kruid met peper, zout en thijm.
  • Blus de pan met de Madeira en de Oxo en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de steakreepjes weer toe en warm nog even door.
  • Zet de pan van het vuur en strooi er de peterselie over.

TIP:

Lekker op toast maar ik at dit pannetje met gratin dauphinois.

Reacties