Ovenschotel bloemkool
Foto Cathy Van de Moortele |
Bloemkool ziet er prachtig uit! Ik heb het niet zo voor de geur van gekookte bloemkool, maar bloemkool uit de oven? Ik ben daar! We verrijken de bloemkool met cheddar, Parmezaanse kaas en blokjes paprika. Wat denk je?
Wat hebben we nodig:
- 1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld en gewassen
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gr zure room
- 100 geraspte cheddar
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 Turkse groene paprika (langwerpig), schoongemaakt en in blokjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 25 gr panko
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Zet een ovenschaal klaar.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in de bouillon.
- Doe de gare bloemkoolroosjes in een kom.
- Meng de bloemkool met de zure room, cheddar en de paprikablokjes.
- Kruid met peper en zout.
- Breng alles over in een ovenschaal.
- Meng de Parmezaanse kaas met de panko en het paprikapoeder.
- Strooi dit mengsel over de schotel.
- Schuif de bloemkool voor 35 min in de oven.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Mijn man is fan van dit gerecht met gestoomde aardappelen en braadworst (of spieringkotelet, zegt hij er nog bij).
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties