Drumsticks in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Goed gewassen en gedroogd: de drumsticks zijn klaar om gemarineerd te worden, samen met de gewone aardappelen, de zoete aardappelen en de uien. We bedekken alles met verfrommeld bakpapier vooraleer er een laag alumiumfolie overheen gaat. De ovenschaal mag 1u30 afgedekt in de oven en dan kleuren we de kip nog even verder aan zonder papier en folie. Wat denk je?
Wat hebben we nodig:
- 8 drumsticks
- 500 gr kookvaste aardappelen, geschild en gewassen
- 500 gr zoete aardappel, geschild en gewassen
- 2 uien, gepeld en in parten gesneden
- 140 ml olijfolie
- 140 ml water
- 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt
- sap van 3 citroenen
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- peper van de molen
- zout
- 1 kippenbouillonblokje, verkruimeld
- Aleppo peper
- blaadjes verse oregano
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een grote ovenschaal klaar.
- Was de kip in een kom met koud water. Ververs het water tot het water helder is en de kip proper is.
- Droog de kip met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal.
- Snij de aardappelen in gelijke stukken.
- Snij de zoete aardappelen in stukken die even groot zijn als de gewone aardappelen.
- Leg de (zoete) aardappelen en uien bij de kip.
- Maak de marinade: meng de olie met het water, de knoflook, het citroensap, de oregano, peper, zout, het bouillonblokje en de Aleppo peper.
- Giet de marinade over de kip en de groenten.
- Verfrommel een vel bakpapier en leg dat over de kip en de groenten.
- Hierover doe je aluminiumfolie, zodat het vocht en de warmte niet kan ontsnappen.
- Zet de schaal voor 1u30 in de oven.
- Verwijder de folie en het bakpapier en laat de kip nog 30 min in de oven staan.
- Strooi de oregano over het gerecht.
TIP:
Verbrand je tong niet!
Geef brood bij dit gerecht om alle saus mee op te dippen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties