Ravioli bolognaise in salieboter

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had een kleine hoeveelheid bolognaisesaus over van de voorgaande dag. De saus was mooi opgesteven in de koelkast en dat is de beste consistentie om als vulling voor ravioli te dienen. Pastadeeg is snel gemaakt. Ik had 16 ravioli uit dit recept, goed voor 2 maaltijden, als je er een frisse salade bij eet.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
  • 60 gr koude, opgesteven bolognaisesaus
  • zout
  • 50 gr boerenboter
  • enkele salieblaadjes
  • peper van de molen
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Verwerk het deeg tot lange vellen. Ik rol het deeg uit tem stand 6 van 9 standen op mijn Kenwood lasagnemaker.
  • Schep kleine hoopjes bolognaise op een vel pasta en leg er een tweede vel op. 
  • Druk goed aan en zorg dat er geen lucht tussen zit, anders zullen de ravioli openbarsten tijdens het garen.
  • Laat de ravioli kort drogen op een pastadroogrek.
  • Kook de ravioli beetgaar in ruim, gezouten water. Laat het water niet te hard borrelen, zodat ze niet kapot koken.
  • Ondertussen laat je de boter smelten in een pannetje. Je kan er voor kiezen om de boter te laten kleuren maar je kan ze ook gewoon smelten. Gebruinde boter heeft meer smaak uiteraard.
  • Frituur de salieblaadjes in de boter.
  • Schep de ravioli in een diepe kom en napeer met de botersaus.
  • Rasp naar believen Parmezaanse kaas over je pasta.

TIP:

Eenmaal de ravioli gedroogd zijn, kan je ze ook invriezen in een ziploczakje. Kook ze bevroren.
Je kan de ravioli ook serveren in een gemixte tomatensaus.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties