Kalfsschenkel in de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele

We hebben nu een paar receptjes gehad in de snelkookpan maar het wordt tijd om de slowcooker weer eens uit de kast te halen. Geniet buiten van het zonnetje terwijl de slowcooker zijn werk doet en jij in alle rust de tijd hebt voor jezelf.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • klontje boerenboter
  • 2 kalfsschenkels, drooggedept.
  • peper van de molen 
  • zout
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en fijn gesneden
  • 2 wortels, geschraapt  en in plakjes gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 3 vastkokende aardappelen, geschild en in 4 gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele takjes thijm + extra voor de afwerking
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder
  • kippenbouillon, heet

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een pan op het vuur en laat hierin wat olijfolie en boter goed warm worden.
  • Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout.
  • Bak het vlees bruin aan beide zijden en leg het daarna in de slowcooker.
  • Fruit de uisnippers aan en voeg daarna de selder en wortel toe.
  • Laat de groenten wat zachter worden.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Roer de stukken aardappel onder de groenten en bak ze kort mee.
  • Schep alle groenten over het vlees en stop er de laurierblaadjes, thijm en rozemarijn onder.
  • Kruid met komijn en paprikapoeder.
  • Overgiet met kippenbouillon tot alles net onder staat.
  • Zet de slowcooker voor 4u op HIGH.
  • Verwijder de takjes van de rozemarijn en thijm.
  • Schep de kalfsschenkels met de saus in een grote kom en werk af met fijngesnipperde thijm.

TIP:

Geef rustiek brood bij dit gerecht, zodat je de saus tot de laatste druppel kan opdeppen.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties