Pinsa met burrata en mortadella

Foto Cathy Van de Moortele

Ik strooi er nog wat pistachenootjes over en OMG: wat een lekkere lunch weer. De pinsa zelf kocht ik bij Carrefour bij de voorverpakte broden. Een leuke manier om snel iets op tafel te zetten voor onverwachts bezoek. Snij de pinsa in vierkanten en serveer ze als tapas.

Wat hebben we nodig:
  • 1 pinsa
  • 6 - 8 plakjes mortadella
  • 1 burrata, uitgelekt en uit elkaar getrokken
  • zout
  • pistachenootjes, geroosterd in een droog pannetje en grof gehakt
  • olijfolie extra vierge
  • Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 250°C. 
  • Bak de pinsa 5 - 8 min of tot hij mooi krokant is.
  • Drapeer de plakjes mortadella over de bodem.
  • Verdeel de burrata over het vlees.
  • Kruid met zout.
  • Zet de pinsa nog even terug in de oven, tot de kaas net gesmolten is.
  • Werk af met pistachenootjes.
  • Drizzle nog wat olijfolie over de pinsa en kruid met Aleppo peper.
TIP:

Krokant, zacht, romig en knapperig. Wat wil je nog meer?

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties