Chocolate chip cookies met speculoospasta

Foto Cathy Van de Moortele

Je kan kiezen: pindakaas of speculoospasta in dit koekjesdeeg. Ik ging voor speculoospasta. Heerlijk! Ik maakte ze klein, zodat ik er zonder schuldgevoel 2 mocht (of 3)... Als je tijd hebt om het deeg een nachtje in de koelkast te laten rijpen: doen!

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 130 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 50 gr speculoospasta
  • 230 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • 100 gr chocolate chips + extra voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de boter romig met de suiker tot de suiker is opgelost.
  • Klop het ei door het deeg.
  • Eens het ei is opgenomen, kan ook de speculoospasta erbij. Klop nogmaals.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en natriumbicarbonaat en meng dat kort door het deeg.
  • Spatel nu ook de chocolate chips erdoor.
  • Laat het deeg een nachtje afgedekt rusten in de koelkast. Je kan ook nu al de koekjes vormen op bakplaten en ze zo in de koelkast wegzetten tot de volgende dag.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak 38 gelijke porties van het deeg: duw de bolletjes plat op de bakplaat en werk ze af met chocolate chips. 
  • Bak de koekjes 9 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

TIP:

Bewaar de koekjes in een blikken trommel om ze mooi knapperig te houden.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties