Bananenmuffins met speculoospasta

Foto Cathy Van de Moortele

Laat die bananen maar zwart worden, hoe donkerder de schil, hoe zoeter ze zullen zijn. Dat is precies wat we nodig hebben voor deze muffins. Je hebt 350 gr banaan nodig, dat komt overeen met 4 kleine bananen. Je bent gewaarschuwd (je kan ze ook voor dit doel kopen en zwart laten worden).
Speculoospasta gaat goed samen met banaan, vandaar mijn keuze om de pasta toe te voegen aan het beslag. Voor de zoetebekjes dus!

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren
  • 125 gr donkerbruine suiker
  • 90 gr neutrale olie
  • 60 gr melk
  • 280 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 350 gr overrijpe banaan, geplet met een vork
  • 170 gr speculoospasta, gesmolten en afgekoeld

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Zet muffinpannen klaar en bekleed ze met papieren vormpjes. Ik haal 14 muffins uit dit recept.
  • Mix de eieren met de suiker, olie en melk tot een luchtig mengsel.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
  • Spatel deze ingrediënten kort door de natte, tot je geen bloem meer ziet. Meng niet langer dan nodig, om taaie muffins te vermijden.
  • Roer nu de bananenprak door het beslag.
  • Giet 70 gr van de speculoospasta boven op het beslag en meng het er kort door.
  • Verdeel het beslag over 14 vormpjes.
  • Giet over elke muffin nog een beetje extra speculoospasta en gebruik een tandenstoker om een marmereffect te bekomen.
  • Bak de muffins 18-20 min.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

TIP:

Bak de muffins niet langer dan nodig, zodat ze mooi mals blijven.
Neem de smooth speculoospasta, niet de crunchy.
Vervang de speculoospasta door pistachepasta of chocopasta voor een variant.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties