Witte kaas met tomaat en komkommer

Foto Cathy Van de Moortele

Ik koop het in grote blikken: witte kaas uit de Turkse winkel. Het zijn meerdere schijven kaas op elkaar gestapeld. Als je zorgt dat je proper te werk gaat, zal de kaas heel erg lang bewaren in het blik.
De kaas wordt geplet en je mengt hem met fijngesneden tomaat en komkommer. Heel eenvoudig maar fris, lekker en gezond. Een ideaal broodbeleg!

Wat hebben we nodig:

  • 125 gr verse, witte kaas
  • scheutje olijfolie
  • 1 tomaat, schoongemaakt
  • 1/2 komkommer, schoongemaakt
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper

Hoe gaan te werk:

  • Plet de kaas in een kom.
  • Roer er de olijfolie door.
  • Snij de tomaat in fijne brunoise. Doe hetzelfde met de komkommer.
  • Voeg beide groentjes toe aan de kaas.
  • Kruid met peper, zout en Aleppo peper.

TIP:

Proef hoe zout de kaas is, vooraleer je zout toevoegt.
Geen Turkse winkel in jouw buurt? Kies dan voor feta kaas of voor Apetina.


Foto Cathy Van de Moortele

Reacties